Volkswagen opäť rozširuje ponuku CNG vozidiel. Prináša nový GOLF TGI a POLO TGI.

Golf na CNG sa po novom dočkal motorizácie s objemom 1.5 litra, zatiaľ čo Polo vsadilo na 1.0 litrový objem motora predstavený v Seat Arona.

Golf na CNG sa po novom dočkal motorizácie s objemom 1.5 litra, zatiaľ čo Polo vsadilo na 1.0 litrový objem motora, predstavený v Seat Arona.

Koncern Volkswagen bol v prvej polovici tohto desaťročia veľkým propagátorom stlačeného zemného plynu kedy výrazne rozširoval ponuku vozidiel na CNG. V posledných rokoch tento záujem o alternatívne palivo CNG vychladol avšak znovu vidíme oživenie CNG motorizácií. 

V prípade Volkswagenu Polo TGI nájdeme preplňovaný litrový trojválec 1.0 TGI, ktorý bol už uvedený v modeloch Seat Arona a Seat Ibiza a v blízkej dobe sa ho dočká aj nová Škoda Scala. Tento motor je naladený na 66 kW.

V rámci úprav pre pohon na CNG sa trojválec 1.0 TGI dočkal piestov pokrytých chrom-niklom, ktoré majú upravené segmenty pre pohon na plyn. Došlo taktiež k zosilneniu ventilov, zatiaľ čo uzatváracie rampy sacích a výfukových ventilov sú sploštené pre vyššiu odolnosť s cieľom nižšieho opotrebenia. Turbodúchadlo je zase ľahšie aby turbína reagovala rýchlejšie pre plynulejší ťah. 

Oproti tomu Volkswagen Golf TGI využíva preplňovaný štvorválec 1.5 TGI, predstavený v Škode Octavie G-Tec, s výkonom 96 kW. Tento motor pracuje v Millerovom cykle a využíva vysoký kompresný pomer 12,5:1 alebo turbodúchadlo s variabilnou geometriou lopatiek.

Obidva vozy spojuje fakt, že majú tri tlakové nádrže CNG, pričom tretia - nová nádrž je vyrobená zo špeciálnej vysokopevnostnej oceli. Tá má v Golfe objem 23kg, zatiaľ čo v Pole má 16,5 kg. 

Golf TGI dokáže prejsť až 422km na CNG podľa metodiky WLTP, zatiaľ čo dojazd na plyn pri vozidle Polo TGI je 368km. Ako je bežnou praxou, obe vozidlá disponujú zmenšenými palivovými nádržami na benzín.

 (Zdroj: http://www.auto.cz/volkswagen-cng-privazi-novy-golf-tgi-polo-127407 )

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®