Nákladné vozidlá poháňané biometánom pre udržateľnejšiu flotilu Amazon dopravcov

Amazon objednáva viac ako 1 000 nákladných vozidiel na CNG na vybudovanie udržateľnejšej flotily pre partnerov Amazonu v nákladnej doprave v celej Európe. Vozidlá sú poháňané biometánom. Od logistického tímu Amazon dňa 17. novembra 2021

Zdroj: https://blog.aboutamazon.de/nachhaltigkeit/biomethan-betriebene-lkws-f%C3%BCr-eine-nachhaltigere-freight-partner-flotte

 

Spolupracujeme s výrobcami vozidiel a start-upmi na testovaní a vývoji udržateľnejších technológií. Tento krok nás približuje k našej vízii prevádzkovania plne udržateľného dopravného parku v rámci nášho programu Amazon Freight Partner.

Amazon už prevzal viac ako 200 nákladných vozidiel IVECO S-WAY CNG a sprostredkoval ich našim partnerom v celej Európe. Okrem toho si Amazon práve objednal viac ako 800 nákladných vozidiel na CNG od spoločnosti IVECO, ktoré by mali byť k dispozícii našim európskym partnerom Amazon Freight v roku 2022, takže náš európsky vozový park nákladných vozidiel na CNG sa do konca roka 2022 rozrastie na viac ako 1 000 vozidiel.

Nákladné vozidlá na CNG znižujú emisie CO2 minimálne o 75 % v porovnaní s naftou, keď sú poháňané biometánom. Týmto spôsobom prispievate k udržateľnejšej budúcnosti.

Moderné nákladné vozidlá IVECO sú vybavené najnovšou bezpečnostnou a komunikačnou technológiou, ktorá vodičovi poskytuje skvelý pracovný zážitok vo vnútri. Traktory objednané na dodanie v roku 2022 budú tiež vybavené IVECO Driver Pal, palubným sprievodcom vodiča s funkciami Amazon Alexa.

Pre európsky obchod už bola prevzatá prvá séria 216 ťahačov IVECO S-WAY CNG (Compressed Natural Gas), ktoré prevádzkujú partneri v celej Európe, z celkového počtu 1 064 objednaných vozidiel. Ďalších 848 jednotiek bude dodaných od polovice roku 2022. Najväčšie dostupné nádrže na CNG s objemom 1 052 litrov sú nainštalované v nákladných vozidlách na CNG, ktoré umožňujú pôsobivý dojazd až 620 kilometrov. Pre Amazon je dôležité prevádzkovať CNG nákladné autá s BioCNG, aby sa výrazne znížili emisie CO 2 !

 

Zdroj:

https://www.gibgas.de/Aktuelles/Kurzmeldungen/1.064-gasbetriebene-CNG-Fahrzeuge-f%C3%BCr-Amazon?id=335 https://blog.aboutamazon.de/nachhaltigkeit/biomethan-betriebene-lkws-f%C3%BCr-eine-nachhaltigere-freight-partner-flotte

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®