Toto je prvý superšport na CNG vyrobený vďaka 3D tlačiarni. Má 700 koní a dychberúce zrýchlenie

Divergent Microfactories je startup zo San Francisca, ktorý sa postaral o výrobu prvého športového vozidla pomocou 3D tlače. Superšport Blade ponúkne 700 konských síl a jazdí na CNG.

V posledných rokoch zažíva 3D tlač revolúciu v priemysle. Ponúka nielen nový, rýchlejší a spoľahlivejší spôsob výroby, ale aj cenovo dostupnejšiu a udržateľnejšiu alternatívu. Vyrábajú sa pomocou nej šperky, nábytok, stroje, tlačia sa domy a po novom aj automobily. Startup zo San Francisca priniesol na trh superšport s názvom Blade, ktorého šasi sú kompletne vytlačené pomocou 3D tlače.

Prvý automobil svojho druhu

Ako uvádza portál Inhabitat, v Divergent Microfactories pracujú na dizajne automobilu už niekoľko rokov. Podvozok a šasi boli kompletne vytlačené za pomoci 3D tlače z hliníka, ktorý sa skladá z trubiek uhlíkových vlákien spájaných do uzlov.

Tým je možne vyrobiť silné a hlavne ľahké rámy podvozku. Automobil vďaka tejto technológii váži len necelých 635 kg. Podľa startupu znižuje 3D tlač hmotnosť podvozku až o 90 % v porovnaní s konvenčnými vozidlami.

700 konských síl poženie automobil z 0 na 100 za 2,2 sekundy!

Samotný Blade je poháňaný motorom s výkonom 700 konských síl a je schopný jazdiť na stlačený zemný plyn (CNG). Jeho nízka hmotnosť a aerodynamický dizajn mu umožňuje zrýchliť z na 100 km/h za neuveriteľných 2,2 sekundy.Bohužiaľ, automobil ešte nie je dostupný pre verejnosť a Divergent Microfactories doposiaľ vyrobil len niekoľko kusov. Aktuálne startup pracuje na dohode s predajcami, aby mohol automobil doručiť na trh a predávať ho prvým zákazníkom.

(Zdroj: https://fontech.startitup.sk/toto-je-prvy-supersport-vyrobeny-vdaka-3d-tlaciarni-ma-700-koni-a-dychberuce-zrychlenie/)

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®