Škoda sa zameriava na cenovo dostupnú a fascinujúcu elektromobilitu spojenú s CNG

Koncept Škoda Vision X je náhľadom, ako bude vyzerať základná forma elektrifikovanej pohonnej jednotky. Tento koncept pritom kombinuje spaľovací motor, ktorý funguje na CNG aj benzín a elektromotor, ktorý poháňa zadnú nápravu.

Automobilka Škoda začne rozširovať svoje portfólio o elektrifikované automobily od budúceho roku. V tejto súvislosti hovoril šéf vývoja českej značky o hlavných zámeroch v oblasti elektromobility.

Škoda ako súčasť koncernu VW Group, ktorý sa snaží napraviť svoju reputáciu po “Dieselgate”, ako aj automobilka pôsobiaca okrem iného na európskom a čínskom trhu, kde sa chystajú pomerne prísne emisné limity, resp. kvóty pre predaj e-áut, sa musí angažovať aj v oblasti elektromobility.

10 e-áut do 7 rokov

Na nové potrebné “elektrické” technológie vyčlenila Škoda 2 miliardy €, pričom do roku 2025 chystá 10 elektrifikovaných modelov. Polovicu z nich budú pritom tvoriť elektromobily. Prvou výzvou pre českú automobilku bude rok 2020, kedy bude musieť jej flotila nových áut dosiahnuť priemerné emisie na 1 vozidlo na úrovni 95 g CO2 na 1 km.

A to podľa šéfa vývoja Škody Christiana Strubeho nebude možné bez elektrifikácie, píše Ecomento. Podľa neho je koncept Škoda Vision X náhľadom, ako bude vyzerať základná forma elektrifikovanej pohonnej jednotky. Tento koncept pritom kombinuje spaľovací motor, ktorý funguje na CNG aj benzín a elektromotor, ktorý poháňa zadnú nápravu.

 

(zdroj: https://www.teslamagazin.sk/skoda-elektromobilita-zamery/)

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®