Plynová Octavia G-TEC

Škoda má v ponuke Octaviu spaľujúcu plyn už v druhej generácii. Modernizovaná verzia však prichádza teraz. Z ponuky verzie G-TEC sa vytráca liftback a bude dostupná výhradne s karosériou kombi.

Octavia G-TEC bude mať pod kapotou nový motor 1,5 TSI, ktorý nahradí agregát s objemom nižším o jeden deciliter. Polepší si výkonovo. Bude dosahovať 96 kW (130 k), čo je nárast o 15 kW (20 k). Je to logický krok, keďže agregátová obmena takýmto spôsobom prebieha v celom koncerne.

Škoda Octavia G-TEC - benzínová nádrž má necelých 12 litrov  Zdroj: Škoda

Motor bude na začiatok dostupný len so sedemstupňovým dvojspojkovým automatom, ale neskôr pribudne aj šesťstupňový manuál.

Palivo, CNG, bude uskladnené v troch nádržiach. Vpredu bude jedna plechová a vzadu dve z kompozitných materiálov. Octavia G-TEC poskytne miesto na uskladnenie 17,7 kilogramu plynu. To znamená, že na jedno naplnenie prejde až 480 kilometrov. To je o 50 kilometrov viac ako predtým.

Výrazným šokom je však objem benzínovej nádrže. Kým doteraz bol 50 litrov a celkový rádius bol viac ako 1 300 kilometrov, odteraz bude len na núdzové jazdy. Bude mať totiž objem len 11,8 litra.

Škoda Octavia G-TEC - systém má tri nádrže  Zdroj: Škoda

Zdroj: etrend.sk

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®