Dostupné modely Škoda Kamiq a Scala G-tec, výbava a cena

G-Tec predstavuje medzi ponúkanými modelmi najčistejší variant, ktorý emituje iba 95 g / km CO2 oproti cca 112 - 116 g / km benzínových či dieselových verzií. Ďalšia úspora je možná, keď bude v plynárenskej sieti viac využívaný biometán vyrábaný napr. Z odpadu.

Škoda Kamiq G-Tec

Pred niekoľkými dňami zverejnil Škoda Auto ceny plynovej verzie vozidla Kamiq G-Tech vo všetkých troch výbavách Active, Ambition, Style. Prevedenie Ambition stojí 17 770€. Tento stupeň výbavy ponúka disky z ľahkej zliatiny, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, bezkľúčové štartovanie, LANE assist či zadné parkovacie senzory.

Vozidlo je o iba 1 210€ drahšie, ako výkonovo podobná benzínová verzia, vďaka nižším nákladom na palivo sa táto zvýšená investícia vráti po cca 32 000 km pri spotrebe 7,5l/100km. Kamiq G-Tec s 66 kW je naopak lacnejšie o 2 840€ ako naftová verzia, ktorá je však s výkonom 85 kW.

G-Tec predstavuje medzi ponúkanými modelmi najčistejší variant, ktorý emituje iba 95 g / km CO2 oproti cca 112 - 116 g / km benzínovým či dieselovým verziám. Ďalšia úspora je možná, keď bude v plynárenskej sieti viac využívaný biometán vyrábaný napr. z odpadu.

"Biometán vyrobený z komunálneho bioodpadu či podobných substrátov za prispenia procesov Power-To-Gas môže mať dokonca záporný príspevok k otepľovaniu klímy, teda aj pri svojej spotrebe ušetrí CO2", dodáva Václav Holovčák zo skupiny Bonett.
 

Škoda Scala G-Tec

Najčistejšie a najúspornejšie prevedenie Škody Scala má už svoje ceny. Automobilka zverejnila cenníky vrátane prevedenia G-Tec.

Najlacnejšie vozidlo Scala G-Tec kúpite už za 14 910 € vo verzii Active, ktorá už nie je chudobnou príbuznou, ale komfortným vozidlom disponujúcim FRONT a LANE assist  vrátane núdzového brzdenia čo je pre jazdu v meste ideálne, bezkľúčové štartovanie, LED svetlomety, asistent rozjazdu do kopca atď.

V porovnaní s ostatnými motorizáciami sa jedná s 96 g / km emisií CO2 o najčistejšie verzii Scaly, súčasne s reálnou spotrebou 3,5 kg / 100 km o najekonomickejšie variant. Veď 100 km zvládnete už za 4,19€, čo je o 25% menej, než naftová verzia a o plných 40% menej, než benzínová verzia.

G-Tec pritom stojí len o 1 320€ viac, než porovnateľná benzínová motorizácia a úspory na palive tak vráti túto zvýšenú investíciu už po cca 34 000 km. Pri výbave Ambition je rozdiel v cene 1 280€, pri Style stojí G-Tec rovnako 18 180€ ako benzínová motorizácia.

Naftová verzia s 85 kW motorom je dokonca o 2 940€ drahšia, ako 66 kW turbom preplňovaná Scala G-Tec. S takto nastavenou cenovou politikou by mohlo ísť o významný model pre ekologizáciu dopravy, veď Scala je jedným z 5 najpredávanejších modelov v ČR. Úspory emisií CO2 by sa nemuseli zastaviť na tejto hodnote, pri uvažovanom využití biometánu z odpadov by sa redukcia škodlivín ďalej výrazne zvyšovala.

PDF Cenník Škoda Kamiq G-Tec na stiahnutie

PDF Cenník Škoda Scala G-Tec na stiahnutie

 

Zdroj: http://www.cngplus.cz/novinky/scala-g-tec-zname-ceny.html
http://www.cngplus.cz/novinky/kamiq-g-tec-ceny-a-vybavy.html

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®