Opäť dostupný nový VW Golf 1.5 TGI 8 generácie

Nový Golf s koncepciou bivalentného pohonu (zemný plyn / benzín) je teraz k dispozícii na objednávku. Dojazd približne 400 km (WLTP) v režime čistého zemného plynu. Radosť z jazdy zaručená vďaka štvorvalcovému motoru 1,5 l TGI s výkonom 96 kW / 130 k. Nízke emisie uhlíka pri jazde na zemný plyn, ďalšie zníženie možné pomocou biopalív (biometánu)

Nový Golf je teraz k dispozícii aj s ekologickým pohonom na zemný plyn: Golf TGI je vybavený silným štvorvalcovým motorom s objemom 1,5 litra a výkonom 96 kW / 130 koní a tromi palivovými nádržami na zemný plyn. Nádrže sú integrované do podvozku a umožňujú dojazd okolo 400 kilometrov (WLTP) v režime čistého zemného plynu. Motor kvázi monovalentného hnacieho systému je poháňaný predovšetkým CNG (stlačený zemný plyn), ale môže jazdiť aj na benzín. Benzínová nádrž so zníženou kapacitou slúži iba ako rezerva, ale zaisťuje ďalší dojazd cca 150km.

Vodiči vozidiel na zemný plyn profitujú z porovnateľne nízkych cien paliva v mnohých krajinách. Spoločnosť Volkswagen teraz ponúka nový Golf ako model TGI s pohonom na zemný plyn a zväčšeným dojazdom. Celková kapacita nádrže na CNG je v súčasnosti 115 litrov alebo 17,3 kg a v okruhu WLTP umožňuje dojazd dobrých 400 kilometrov. Golf TGI je tiež vybavený benzínovou nádržou s užitočným objemom 9 litrov - jedná sa v podstate o rezervnú nádrž.
 


Pre dynamiku a efektivitu jazdy je Golf TGI vyrábany s 1,5-litrovým benzínovým štvorvalcom. Tento výkonný motor je efektívny a zároveň šetrný k životnému prostrediu, o čom svedčí aj jeho spotreba paliva WLTP iba 4,3–4,1 kg zemného plynu na 100 kilometrov v kombinácii s emisiami CO2 iba 117–111 g / km. Nový motor 1,5 l TGI v Golfe pracuje na základe inovatívneho princípu Millerovho cyklu, čo je spaľovací proces, pri ktorom sa vďaka vysokej účinnosti a kompresnému pomeru 12,5:1 dosahujú nízke emisie uhlíka. Turbodúchadlo s variabilnou geometriou turbíny zároveň zvyšuje plniaci tlak a dodáva viac vzduchu do valcov. Golfu TGI to umožňuje kedykoľvek výkonne akcelerovať z nízkych otáčok motora.

Jazda na zemný plyn významne znižuje emisie uhlíka. V porovnaní s benzínom alebo naftou obsahuje zemný plyn výrazne vyššie množstvo energie a má nižší obsah uhlíka. To znamená, že jazda v režime CNG produkuje približne o 25% menej emisií uhlíka ako pri benzíne. Tankovanie biometánu alebo e-plynu vedie k ešte lepšej uhlíkovej bilancii. Biometán sa získava z odpadových látok z rastlín a živočíchov, zatiaľ čo e-plyn sa vyrába z prebytočnej zelenej elektriny (energia na plyn). Tieto biopalivá sa pridávajú do fosílneho zemného plynu. Navyše zemný plyn spaľuje s nižšími emisiami ako benzín alebo nafta. Výfukové plyny obsahujú podstatne menej oxidu uhoľnatého a oxidov dusíka (NOx), zatiaľ čo podiel sadzí alebo častíc je minimálny.

 

Zdroj: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/now-available-with-natural-gas-drive-again-pre-sales-of-the-new-golf-tgi-underway-6514

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®