Kofolu bude rozvážať 10 nových vozidiel Scania

Zástupcovia firmy Santa-Trans s.r.o. si v areálu servisu Scania v Paskově, Česká republika, prevzali 10 nových vozidiel Scania. Päť z nich poháňajú nové šesťvalcové motory na CNG o objeme 13 litrov a výkone 410 koní.

„Kofola ide „zelenou cestou“ a preto už dlhodobo budujeme flotilu vozidiel na CNG,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Santa-Trans René Novotný. O distribúcii produktov skupiny Kofola sa v Českej republike už niekoľko rokov starajú okrem iného práve vozidlá značky Scania. Na základe dlhodobých pozitívnych skúseností sa teraz vedenie firmy Santa-Trans rozhodlo kúpiť Scanie s celkom novými motormi na CNG, ktoré sú o 70 koní výkonnejšie a točivý moment má hodnotu 2 000 Nm (+ 400 Nm).

Prevádzka vozidiel na CNG sa firme vyplatí. „Spotreba je podobná naftovým vozidlám, ale nákupná cena paliva je výrazne lacnejšia. Preto sa nám prevádzka dlhodobo vypláca. Podľa nášho vlastného testovania sa u týchto nových vozidiel výrazne zlepšil aj dojazd. Tato nová generácia zvládne na jedno tankovanie okolo 500 km, čo je nárast o viac než 150 km. Vodič má teda omnoho väčší komfort a nemusí tak často doplňovať palivo,“ dodáva Novotný. 

U CNG vozidiel Scania nové generácie je veľkou výhodou tiež predĺžený servisný interval pre výmenu sviečok a oleja z 30 000 km na 45 000 km. 

 (Zdroj: https://www.scania.com/sk/sk/home/experience-scania/news-and-events.html )

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®