2021 Audi A3 Sportback 30 G-Tron už v predaji

Pod kapotou kompakt skrýva prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.5 TSI pracujúci v Millerovom cykle, ktorý produkuje výkon 96 kW (131 k).

Prémiový hatchback disponuje viac-menej rovnakou technikou ako jeho český súrodenec. Pod kapotou teda skrýva prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.5 TSI pracujúci v Millerovom cykle, ktorý produkuje výkon 96 kW (131 k). Priemerná spotreba paliva v cykle NEDC je 3,6 - 3,5 kg CNG na 100 km a emisie CO2 sú na úrovni 99 - 96 g / km. Benzínová nádrž namontovaná pred zadnou nápravou má 9-litrov. Stlačený zemný plyn so sebou kompakt vozí v troch tlakových nádobách s celkovou kapacitou necelých 18 kilogramov, čo by malo vystačiť na dojazd 445 kilometrov podľa cyklu WLTP.

CNG nádrže umiestnené pod podlahou batožinového priestoru s objemom 280litrov, po sklopení zadných sedadiel je k dispozícii 1 100l. Nádrže na CNG sú vyrobené z vláknitých kompozitných materiálov a majú vonkajšiu vrstvu z polyméru vystuženého sklenenými vláknami (GFRP), ktorý sa v prípade poškodenia zmení na mliečne biely. Pred namontovaním sú podrobené tlakovej skúške pri tlaku 300 bar, čo je o 100 barov viac ako prevádzkový tlak, a nádoby musia odolávať tlaku pri roztrhnutí 580 barov, čo je o 110 barov viac, ako sú zákonné požiadavky. 

Modelu A3 Sportback 30 g-tron je štandardne vybavený LED svetlometmi, 10,1-palcovým displejom, digitálnym prístrojovým štítom, multifunkčný volant s koženým poťahom, výstrahou pred vybočením z jazdného pruhu, asistenciou pri odbočovaní a otáčaním. Medzi príplatkovú výbavu patria maticové LED svetlomety, športové sedadlá, panoramatická sklenená strecha, trojzónová klimatizácia, head-up displej a ďalšie. Motor je spriahnutý výhradne so sedemstupňovou prevodovkou DSG a pohonom predných kolies.
 

 

Zdroj: 
-https://autobild.pluska.sk/novinky/audi-a3-bude-opat-dostupne-verzii-g-tron-model-spalujuci-cng-pride-onedlho-obchodov
-https://www.carscoops.com/2020/09/2021-audi-a3-sportback-30-g-tron-is-a-129-hp-cng-powered-premium-hatchback/

 


 

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®