Prezentácia nového VW PASSAT CNG – PHEV koncept na Berlínskych dňoch CNG mobility

Na treťom ročníku CNG mobility nahliadneme do budúcnosti a prezentujeme VW PASSAT CNG – PHEV

Potenciál CNG ešte nezhasol !

„Na treťom ročníku CNG mobility nahliadneme do budúcnosti a prezentujeme VW PASSAT CNG – PHEV (Plug-in Hybrid elektrické vozidlo), ktorý ukazuje ako atraktívnu budúcnosť môžu CNG modely priniesť“ Stephen Neumann – VW zástupca skupiny pre mobilitu zemného plynu

Vyvíjané vozidlo VW Passat CNG-PHEV je technologická štúdia spoločnosti Volkswagen Group. Výskum kombinuje PHEV pohonnú jednotku s CNG spaľovacím motorom. Výsledkom sú ďalšie úspory až 20% CO2 v porovnaní so sériou VW Passat GTE (elektrické vozidlo). V tomto vozidle sa nepoužíva žiadny benzín. Princíp znižovania emisií, čo je hlavnou myšlienkou Plug-in hybridov, je maximálne využitý pridaním monovalentného CNG motora. Výsledkom je hybridný hnací systém.

Budúci potenciál CNG je reflektovaný v pripravovaných EU legislatívach.

Prvým príkladom je daňová úľava za zemný plyn prijatá nemeckým parlamentom (Bundestag), ktorá sa predlžuje do roku 2026. Týmto docielia nákladovo efektívne dodávky paliva pre vozidlá na CNG v priebehu niekoľkých rokov. Druhým príkladom je oslobodenie od cestného mýta pre vozidlá prevádzkované na plyn s celkovou hmotnosťou viac ako 7,5 metrických ton (CNG/LNG).

Technická špecifikácia VW Passat CNG – PHEV:

- Bivalent 1.4 TGI
- Výkon 126 kW (171 hp) – 350 Nm
- Hmotnosť 1678 kg
- 0 - 100 km/h za 9.0 s
- Maximálna rýchlosť 180 km/h
- Dosah (WLTP) 416 z toho 43 v elektrickom režime
- 2x CNG nádrže (typ 4), každá s objemom 7,5 kg
 

Prázdny
Prázdny
Copyright © 2018 CNG Slovensko s.r.o. Všetky práva vyhradené. Ochrana osobných údajov. Webdesign vytvoril VIZUAL ®